Yoga

Yoga er for mig en behagelig måde at øge balance i krop og sind. En måde at opleve mig selv og verden på – mere fintfølende, sanselig og ærligt.

Yoga er også en filosofi og dermed en vigtig inspiration til mit liv og min livsstil. Yoga er et af de måde at leve på, som jeg beskriver i bogen “Livskraft”.

Jeg underviser dagligt yoga i Valby, i mit (og Hanna Permins) smukke yogastudie Yoga med vinger.

Hvorfor dyrke yoga?
Der er mange forskellige grunde til at dyrke yoga, og de er alle sammen gode. Nogle går til yoga for at blive stærke eller smidige. Andre leder efter ro og afspænding. Et plus, som mange begyndere bliver overraskede over er, at yoga har en evne til at få dig til at føle dig hel… en behagelig fornemmelse, som er svær at forklare med ord.

At dyrke yoga er godt for kroppen: øvelserne gør dig stærkere og mere smidig. Du vil formentlig bruge kroppen anderleders og mere varieret end du plejer, hvilket øger din balance og generel kropsbevidsthed. At dyrke yoga jævnligt kan endda booste dit immunforsvar.

At dyrke yoga er også godt for sindet. (Faktisk skilner man ikke nødvendigvis krop og sind i yogatraditionen – men taler om en enhed: body-mind.) Yoga kan bl.a. hjælpe dig slippe spændinger, mindske stress og blive bedre til at styre din opmærksomhed.

Yoga som filosofi

Yoga er ikke kun fysisk træning, men også en tankegang, filosofi – en måde at se og være i verden på. Som jeg forstår yogaen, handler det om at prøve at være et ordentligt menneske:

Yoga handler bl.a. om at:

  • tage vare på sin krop og sin mentale sundhed
  • passe på sine omgivelser
  • være taknemmelig for det man kan og har i sit liv
  • skabe gode vaner og have diciplin
  • have selvkontrol og undgå grådighed
  • bruge tid alene, lade op, lytte til sit indre
  • tro og stole på noget, som er større end en selv
  • skabe fred i verden med sin væren og handlinger
  • være ærlig med sig selv og med andre, at have integritet
  • være gavmild og hjælpe andre (mennesker, dyr, natur)

Yogafilosofi er nogle etiske regler, som jeg kan stå inden for – og som minder mig om det, som er vigtigt at stræbe efter.

YOGA MED VINGER

I 2017 åbnede jeg et lille, lækkert yogastudie i Valby. Sidan den gang har jeg undervist i studiet Yoga med vinger på Valby Langgade 226. Studiet er lille og lækkert – med plads til max. 9 personer ad gangen. Derfor er det et roligt sted at være i, og vi undervisere har god mulighed for at give personlig guidning til dig.

Vi har tilbyder flere slags yoga; fra det helt rolige restorativ yoga til flowyoga med mere gang i den. Desuden er der kurser i fx. meditation og skiftende workshops.

Besøg Yoga med vingers hjemmeside

Min yoga-historie
Jeg har dyrket yoga siden 1995, med nogle års pauser og med flere forskellige undervisere og stilarter.

Jeg startede i Helsinki med Ashtanga yoga, som jeg var vild med: Jeg var ung, stærk og smidig – og oplevede en utrolig, sanseåbnende flow i de fysisk krævende yogatimer. Jeg blev faktisk helt høj af at dyrke ashtanga-yoga.

Siden blev jeg mor og kroppen og livssituationen ændrede sig. I årene med småbørn nød jeg den rolige gravid- og efterfødselsyoga i Skandinavisk Yogacenter, Aarhus. Hver gang jeg vendte tilbage på en yogamåtte, oplevede jeg en stærk, beroligende følelse af at vende hjem i mig selv.

I takt med at børnene voksede, voksede også min lyst til at blive i mig selv mere – og yoga + meditation vendte mere aktivt i mit liv igen.

Jeg har taget en yogalæreruddannelse i Hamsa Yoga og efteruddannelser bl.a. hos Birgitte Gorm. Det er mig en stor glæde at undervise i yoga – og dermed inspirere mennesker til at mærke sig selv mere.

Jeg underviser hovedsageligt i hatha yoga tradition, som er det mest udbredte form for yoga i vesten. Hatha yoga indeholder klassiske yogastillinger, meditation og åndedrætsøvelser – oftest udført i et roligt tempo med pauser mellem stillingerne. Hatha repræsenterer dualiteterne i livet – yin og yang, maskulin og feminin, mørke og lys – og søger at balancere disse modstående kræfter.

Heldigvis er yogaen i vores nutid blevet en almindelige bevægelsesform. Jeg er glad og taknemmelig over at kunne dele ud af min erfaring, til både nybegyndere og erfarne indenfor yoga.

KIRKEYOGA

Siden 2017 har jeg undervist i kirkeyoga i Timotheuskirken, Valby. Det er noget helt særligt, at få lov til at dyrke yoga i kirkerummets smukke stilhed.

Kirkeyoga er blid, meditativ aftenyoga i kirken: rolige, fysiske øvelser, som kan hjælpe til at give slip på dagens stress og bekymringer – og mærke ro, glæde og forbundethed. Vi laver klassiske yogaøvelser, som indebærer både fysiske – og åndedrætsøvelser. Hver yogatime afsluttes med sawasana (afspænding), hvor jeg synger en lille, finsk aftensang.

Kirkeyoga er for både begyndere og erfarne indenfor yoga. Øvelserne laves på yogamåtter i kirkerummet (kirken har måtter). Kom i tøj, som du kan bevæge dig i. Læs mere om kirkeyoga her.

Yoga og mad for unge kvinder (hver anden onsdag i Timotheuskirken)

I foråret 2023 er jeg begyndt at undervise yoga i kirken for kvinder i alderen 18-25 år. Jeg er meget glad for at have mulighed for at undervise de dejlige unge mennesker.

Efter en times yoga på kirkegulvet er der fællesspisning (vegetarisk mad), hvor præsten Trine Amalie Fog er med. Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.

Yoga er for både begyndere og erfarne indenfor yoga. Øvelserne laves på yogamåtter i kirkerummet (kirken har måtter). Kom i /skift til tøj, som du kan bevæge dig i.

Læs mere på kirkens hjemmeside her. Eller find gruppen på Facebook og Insta: Yoga og madklub i Valby.