Om mig

Min baggrund
Jeg er oprindeligt uddannet “skabende teaterperson” og drama-lærer fra Turku, Finland.

Desuden har jeg en massage-og coach-uddannelse (Nordlys Center, Silkeborg), en uddannelse i kunst- og kulturledelse (University College Sjælland), en yogalæreruddannelse (Hamsa Yoga, København) og jeg har i de sidste 25 år studeret yoga, meditation, fysisk teater, sang og dans med mange inspirerende lærere. I 20 år var teater min hovedbeskæftigelse. Læs om Teater Astra her.

Jeg er født i Helsinki (1970) og vokset op i den finske kultur, hvor naturen har en stor betydning. Jeg besøger Finland jævnligt – og det giver mig ro, glæde og grounding at færdes i den finske natur.

Jeg har boet i Danmark siden 1997, er dansk gift og mor til to voksne børn. Jeg er taknemmelig for mit mangfoldige liv med to kulturer – noget, som forhåbentlig gør mig i stand til at se tingene fra flere, end de vante vinker.

Teater og yoga

(Fysisk) teater og yoga har mere til fælles, end man umiddelbart tror: I begge arbejder man med krop, følelser og bevidsthed, arbejdet sker i “nuet” – og det, som sker ofte er lidt magisk. Det, som sker, kan være svært at forklare med ord – men når det fungerer, beriger, løfter og inspirerer det dem, som er en del af oplevelsen.

Gennem teater har jeg igennem årene forsøgt at udtrykke det, som er vigtigt – og det, som er vigtigt har jeg undersøgt og mærket på min krop, bl.a. via teaterøvelser, yoga og dans.

Det fysiske teater, som jeg hovedsagelig har arbejdet med, tager udgangspunkt i kroppens intelligens. Som fysisk skuespiller træner og arbejder man med improvisation, impulser, kontakt, lytning, rytme, tempo, timing, krop i rummet …

Via mit arbejde med teater, har jeg lært et stole mere på kroppen og dens sansninger, end på “intellekt” og “rationalitet”. Jeg har lært at mærke og sanse dét, som ér, her og nu, fremfor en intellektuel idé eller analyse om, hvordan tingene hænger sammen.

Jeg har lært at stole på min krops intelligens.